Kundvagn

 x 
Cart empty


Facebook Image

Bra vatten är grunden till god hälsa

Välkommen till nya bloggavdelningen!

Här kommer vi att lägga upp artiklar när vi hittar bra saker att sprida. Det kan röra allt vad det gäller hälsa eller intressant ny forskning. Vatten kommer givetvis vara i fokus! Varmt välkommen önskar vi på Purple Solution.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Super User

Super User

Välkommen till nya bloggavdelningen!

Här kommer vi att lägga upp artiklar när vi hittar bra saker att sprida. Det kan röra allt vad det gäller hälsa eller intressant ny forskning. Vatten kommer givetvis vara i fokus! Varmt välkommen önskar vi på Purple Solution.

Posted by on in Blogginlägg

Dr. Batmanghelidj, en välrenommerad läkare som insåg vattnets otroliga påverkan på vår hälsa. Han har skrivit den intressanta boken "Din kropp skriker efter vatten". Här resonerar han kring sina fynd efter att ha behandlat över 3000 patienter framgångsrikt med vatten. Vatten är ett absolut måste för bra hälsa. Vanligt vatten kan få fler fantastiska egenskaper genom att renas, bli alkaliserat och joniseras. Del 1 och del 2 i intervjun kan du se ovan.

 

 

 


Hits: 5689
0

Posted by on in Blogginlägg

En enkel presentation kring företaget Vitev och den moral/approach vi vill förmedla inom - "the ionized water community."
Tyvärr finns det många säljare/företag som säljer på löst uppbyggda sanningar eller kompletta lögner. Vi som arbetar med Vitev driver en agenda att förmedla kunskap som vi verkligen tror på och med viljan att så många ska få ta del av den fantastiska ösningen till bättre hälsa utan att det ska kosta skjortan till slutkunden.

 

Hits: 4450
0

b2ap3_thumbnail_aqua hydrate 2.jpg

Sverige ligger alltid lite efter USA i hälsotrender och nya produkter. Natural Alkaline Water är inget undantag. Det är först när något får medialt genomslag som snacket börjar gå. Troligen får nu just Natural Alkaline Water denna skjuts med hjälp av P. Diddy och Mark Wahlberg som förstått potentialen i produkten. Lanseringen sker däremot på ett annat plan, genom plastflaskor. Hur någon idag kan försvara en sådan plastprodukt är konstigt med tanke på miljöbelastningen. http://www.aquahydrate.com/ är produkten. Det tar nog inte lång tid innan en Sverigelansering sker.

Att förståelsen sedan inte finns att den energigivande delen av Natural Alkaline Water är en färskvara är tråkigt. Sen ska vi ha flera liter om dagen av detta vatten och hur många har råd att köpa allt detta och bära hem? Vi kan jämföra situationen med bubbelvatten på flaska och att sedan kom SodaStreamen så folk kunde göra effekten hemma istället. Nu finns tekniken för att skapa detta vatten hemma först och flaskindustrien kommer efter. Men vi tackar för att informationen sprids i media. Ibland kan kändisvärlden tillföra goda saker.

b2ap3_thumbnail_aqua hydrate 1.jpg

Hits: 5829
0

Posted by on in Blogginlägg

Magnesium en väsentlig hjärtefråga.

Vitev vatten ger dig ett balanserat intag av Kalcium och Magnesium varje dag när du dricker av det. Några liter per dag och du får i dig de värden som WHO rekommenderar*. Varför är då detta mineralintag så viktigt?

I Sverige har vi mestadels mjukt vatten. Mjukt vatten har inte det mineralinnehåll /mängd som hårt vatten har. Magnesium är ett. b2ap3_thumbnail_magnesium-in-water.jpg
Förståelsen av vikten med ett gott mineralintag av just magnesium har ökat på senare tid. Följande studie behandlar vatten och bristen på magnesium som förklarande orsak till hjärt och kärlsjukdomar. Ett litet översatt utdrag nedan:

En lägre frekvens av hjärt - och kärlsjukdomar har observerats i områden med hårt vatten. Länge rådde debatter och kontroverser över tid vad det berodde på. Teorier att giftiga substanser existerade mer frekvent i mjukt vatten med flera florerade. Nu har faktorn fastställts enhälligt till bristen på Magnesium. Bevisen till förmån för magnesium (Mg) kommer från studier och rapportering av plötsliga dödsfall i områden med Mg-brist i dricksvatten. Hjärtinfarkt kopplas till Mg-halt i plötsliga dödsfall, hjärtarytmier och hjärt vasospasmer påskyndades av mg-brist och intravenöst mg minskade risken för arytmi och dödsfall omedelbart efter akut hjärtinfarkt. Magnesium är en strukturell komponent i hjärtmuskeln och krävs av så många som 1300 enzymer för olika biokemiska reaktioner. Mg modulerar cellulära händelser som är involverade i inflammation och är viktig för proteolytiska enzymer, som motverkar inflammation.

 

 

* For magnesium, a minimum of 10 mg/l (Novikov et al. 1983; Rubenowitz et al. 2000) and an optimum of about 20-30 mg/l (Durlach et al. 1989; Kozisek 1992);

* For calcium, a minimum of 20 mg/l (Novikov et al. 1983) and an optimum of about 50 (40-80) mg/l (Rakhmanin et al. 1990; Kozisek 1992);

* For total water hardness, the sum of calcium and magnesium should be 2 to 4 mmol/l (Plitman et al. 1989; Lutai 1992; Muzalevskaya et al. 1993; Golubev and Zimin 1994).

 

Hits: 4598
0

Posted by on in Blogginlägg

Ofta träffar vi på hälsoinriktade människor. Många är väldigt kunniga på näring och hur det påverkar kroppeb2ap3_thumbnail_labels_20130209-141339_1.jpgn.
Vi håller med om att vi idag behöver ett effektivt kosttillskott då våra odlingsjordar och  föda är utarmad på mineraler och vitaminer. Mer förvånande är att de flesta ignorerar vad de blandar sina dyra tillskott i eller mixar sina bär och fruktdrinkar med. Inte en tanke har getts hur det påverkar deras ofta dyra kosttillskott när de blandar med vanligt kranvatten. Att börja förstå vad kranvatten innehåller är en sak. Men om de också förstod hur mycket bättre näringen kunde tas upp av kroppen tillsammans med joniserat vatten vore det ännu bättre.
Så blanda för det första inte med ett vatten fyllt med kemikalier, läkemedelsrester och tungmetaller.gör vad du kan för att reducera nivåerna och belastningen på kroppen. Optimera produktens näringsleverans  och ditt näringsupptag genom att blanda med alkaliskt joniserat vatten.  Kasta inte pärlor för svin.

Hits: 3505
0

Posted by on in Blogginlägg

Stockholm Vatten gör ofta reklam i Tunnelbanan – ”Stockolms vatten är ett av världens bästa.”b2ap3_thumbnail_stockholm_vatten.jpg Och det är sant. I ett kallt klimat och med en riklig relativt ren vattentillgång från Mälaren har Stockholm Vatten mindre problem än de flesta vattenverk. 

Resten av reklamen är osann. Man kallar vattnet ”Prima Naturell”, men Stockholms dricksvatten tillverkas i en kemisk industri. Att tillverka dricksvatten är en komplicerad process där man måste

Tagged in: Vatten
Hits: 3797
0

Posted by on in Blogginlägg

Hälsoinsatta människor vet att vi ska dricka mycket friskt vatten.b2ap3_thumbnail_WHO.png
De flesta förstår även att vi borde rena vårt dricksvatten p.g.a allt som finns i det som vi inte vill ha in i kroppen. Men rening kan ske på olika sätt och en av de mest kända är RO-systemet.
Vattenbranschen har under årens lopp predikat att kroppen inte kan ta upp mineraler ur vatten. Därmed har deras RO lösning ansetts som ultimat av många. Visst, vattnet blir väldigt rent, MEN även från hälsosamma saker.  Nu har W.H.O - world health organization gett intressanta riktlinjer och slutsatser som visar på motsatsen. Ni kan läsa ett intressant blogginlägg här ang. detta innehållande originaltexter på engelska här:

W.H.O. Proof That R.O. Water Is Bad For Your Health

Bra skrivet av Rob Thomas.

En intressant del av inlägget översatt:

"Summan av kardemumman av vad jag (författaren) lärt av att granska studierna är att din kropp kommer att

Hits: 3962
0

Vitev- en ny ledande aktör på marknaden

Rob är en bloggare som många år följt joniserat vatten och dess utveckling.

Han skriver följande om Vitev.b2ap3_thumbnail_natur_the_flo.jpg

Om du kolla in deras hemsida, kommer du att se att deras budskap är väldigt enkel. Budskapet är: "om du dricker Vitev vatten, kommer du att känna dig yngre." De talar om hur vattnet ger dig energi, vilket är sant. De talar om hur vattnet hjälper dig att bli alkaliskt, vilket är sant. De talar om hur vattnet är en stor antioxidant, som är sant. De går inte in på alla detaljer om saker som folk inte förstår... och att de inte pratar inte i nedsättande ordalag om någon konkurrent utan enbart fakta.

Det är uppfriskande att höra om ett vattenjonisator företag som växer med stormsteg eftersom industrin har lidit av att ingen revolutionerande utveckling har skett i det stora. Branschens interna strider och felinformerade nejsägare som Mercola och Lower har skapat vad jag kallar en "vatten jonisator avgrund". Den "avgrunden" lämnar folk som intuitivt förstår de bör dricka rent energigivande vatten stående vid sidan eftersom budskapet från industrin är förvirrande. Människor kommer att tillbringa sina surt förvärvade pengar på produkter, men de måste se en tydlig kostnads / nytta av sina inköp. Jag tror att Vitev har byggt den första bestående bron över avgrunden. Jag förväntar mig att det kommer att bli fler och fler broar i framtiden som medvetenheten om Vitev framgångsfaktorer når omvärlden.


b2ap3_thumbnail_rob_the_water_guy_20130124-100039_1.png

 

Quote shared by on in Blogginlägg
Hits: 3374
0

Posted by on in Blogginlägg


Välkommen till bloggavdelningen!

Här kommer vi att lägga upp artiklar när vi hittar bra saker att sprida. Det kan röra allt vad det gäller hälsa eller intressant ny forskning. Vatten kommer givetvis vara i fokus! Varmt välkommen önskar vi på Purple Solution.

b2ap3_thumbnail_natur_the_flo2.jpgb2ap3_thumbnail_ORIGINAL-Purple-solution_lila-fix.jpg

 

 

 

Tagged in: Hälsonyheter Vatten
Hits: 3408
0